×
 

Bibliotheek Eindhoven deelt Donald Ducks uit bij voedselbank

Gezinnen met kinderen die gebruik maken van de voedselbank in Eindhoven krijgen deze winter een gratis Donald Duck pocket. Deze actie is ingezet door Cubiss en de Bibliotheek Eindhoven die de kinderen graag een leuk én nuttig extraatje cadeau doen.
Bibliotheek Eindhoven deelt Donald Ducks uit bij voedselbank

Strips lezen is goed voor de woordenschat en bevordert het leesplezier

Armoede en laaggeletterdheid gaan vaak hand in hand. Uit onderzoek blijkt dat 37% van de laaggeletterden behoort tot de laagste inkomensgroep en dat zij relatief vaak arm zijn. Door de Donald Duck te verspreiden via de voedselbank worden veel kinderen bereikt die mogelijk een taalachterstand hebben. Strips lezen is goed voor de woordenschat en het bevordert leesplezier.

Voor de Bibliotheek Eindhoven is het terugdringen en voorkomen van laaggeletterdheid een belangrijke pijler. Dit doet ze onder andere door met projecten en advies nauw betrokken te zijn bij basisscholen, voorschoolse organisaties en consultatiebureaus. Het stimuleren van leesplezier staat daarbij hoog in het vaandel. Want zonder het plezier zal een kind moeilijk te stimuleren zijn om te gaan lezen.

Deze actie is onderdeel van een groter initiatief van Cubiss in Noord-Brabant en Limburg. Yvonne van den Berg (projectleider Versterken taalvaardigheid bij Cubiss) legt uit: “We weten dat kinderen die opgroeien met laagtaalvaardige ouders het risico lopen om zelf laaggeletterd te worden. Dat willen we natuurlijk graag voorkomen. Door het verspreiden van deze Donald Ducks geven we iets extra’s aan kinderen die het niet breed hebben. En hopelijk bevalt de Donald Duck zo goed, dat de kinderen in 2018 naar de bibliotheek komen om hem met het gratis jeugdabonnement te lenen.”

8 Email
Keywords : 

Related