×
 

Burgemeester lanceert digitaal magazine ‘Eindhoven 75 jaar bevrijd’ (18 september)

Op 18 september 2019 lanceert John Jorritsma, de burgemeester van Eindhoven, het digitale magazine ‘Eindhoven 75 jaar bevrijd: oud vertelt, jong geeft het door’. Rond de officiële lancering is in de Bibliotheek Eindhoven een feestelijk programma gemaakt voor de kinderen en ouderen die hieraan hebben meegewerkt.
Burgemeester lanceert digitaal magazine ‘Eindhoven 75 jaar bevrijd’ (18 september)

Op deze dag is het precies 75 jaar geleden dat Eindhoven werd bevrijd. Omdat de verhalen van de ooggetuigen niet vergeten mogen worden, initieerde De Bibliotheek Eindhoven het project ‘Eindhoven 75 jaar bevrijd: oud vertelt, jong geeft het door.’ Zes ooggetuigen van de Tweede Wereldoorlog hebben hun verhaal verteld in groepen 7 van het basisonderwijs. De kinderen hebben die verhalen vertaald in tekeningen, gedichten, filmpjes en teksten en die zijn nu gebundeld in een digitaal magazine.

Studenten van het Summa College hebben de kinderen van de basisscholen begeleid en studenten van SintLucas Eindhoven hebben het magazine vormgegeven. Samen met de ouderen zijn er dus drie verschillende generaties met elkaar verbonden.

Je bent van harte welkom tijdens het officiële gedeelte!

Praktische informatie

Het officiële gedeelte begint om 11.15 uur in de Bibliotheek Eindhoven, de Witte Dame, Emmasingel 22. Van 10.15-11.15 uur hebben we een voorprogramma voor de kinderen.

Dit project is een initiatief van de Bibliotheek Eindhoven en is mede tot stand gekomen door de inzet van studenten van het Summa College en SintLucas en financiële steun van gemeente Eindhoven en Brabant Remembers.

Images

8 Email

Related