×
 

Delen van het Hemelse Paleis vallen ook in De Generalenbuurt: let goed op!

Afgelopen vrijdag werd het nieuws bekend gemaakt dat het Chinese ruimtestation 'Hemels Paleis' dit weekend op de aarde gaat neerstorten en dat Nederland zich geen zorgen hoeft te maken dat brokstukken hier terecht gaan komen. Helaas blijken de berekeningen verkeerd te zijn en verloopt het neerstorten anders dan verwacht en gepland.
Delen van het Hemelse Paleis vallen ook in De Generalenbuurt: let goed op!

Waar vallen de brokstukken op aarde? De wetenschappers waren er nog niet helemaal zeker over en hielden de kans open dat alleen in de zuidelijke landen van Europa brokstukken zouden kunnen vallen (de meeste delen vallen op Afrika en in de oceanen). De laatste berekeningen laten echter zien dat delen van het ‘Hemels Paleis’ - zoals van de achtervleugel - toch mogelijk in Nederland terecht kunnen komen. “Natuurlijk wordt het een schouwspel, de brokstukken zijn groot genoeg om behoorlijk wat vuurpijlen in de lucht te zien”, aldus dr. Pietersen van het ruimte instituut.

Gevraagd wordt dan ook om zondagavond (vanaf 20:00 uur) niet de gordijnen te sluiten om het schouwspel (een soort vuurwerk maar dan anders, namelijk minder mooie vormen en structuren, wat grilliger) goed te kunnen aanschouwen. Echter ook voor je eigen veiligheid zodat je tijdig in de kelder kunt gaan schuilen voor als het te erg wordt en stukken op het dak vallen.

We hebben de Nederlandse wetenschappers van SRON te Utrecht gevraagd of al bekend is waar de brokstukken in Nederland mogelijk omlaag komen, echter ze houden zich nog angstvallig op de vlakte. Ze lieten wel doorschemeren dat de kans het grootst is nabij het Cruyff court in de Eindhovense buurt ‘De Generalenbuurt’. Op dit terrein is een buurtfeest gepland op zondag 1 juli, dus als hier de brokstukken gaan vallen moet er eerst nog heel wat opgeruimd gaan worden. We vertrouwen erop dat iedereen dan flink de schouders eronder zet om het toch een mooi evenement te laten worden.

Hou dus het hemels spektakel zondagavond in de gaten, niet bang zijn, het komt allemaal goed.

 

Images

8 Email

Related