×
 

eHealth; nieuwe kansen in opsporing en behandeling

Donderdag 9 november is in de Bibliotheek Eindhoven een uitgebreide lezing over de digitale gezondheidszorg: eHealth. Door de groeiende digitale technieken worden de mogelijkheden om aandoeningen tijdig op te sporen en te behandelen steeds beter.
eHealth; nieuwe kansen in opsporing en behandeling

Rob van Geuns geeft met deze lezing een breed overzicht over eHealth vandaag de dag. Wat zijn de mogelijkheden en wat levert het op? Van Geuns werkte voor zijn pensionering onder andere in de ziekenhuisautomatisering en geeft tegenwoordig veel lezingen en computercursussen.

Gezondheid is het belangrijkste bezit van de mens. Gezond zijn en blijven is geen vanzelfsprekendheid. Je gezondheid zo goed mogelijk waarborgen is in de eerste plaats de eigen verantwoordelijkheid van het individu.

De gezondheidszorg heeft steeds meer mogelijkheden om de mens bij te staan als diens gezondheid wordt bedreigd; bijvoorbeeld door ziekte of gebrek. Het palet voor de opsporing en behandeling van aandoeningen wordt steeds beter, waarbij het steeds meer mogelijk wordt behandelingen en opname in bijvoorbeeld het ziekenhuis te beperken. Dat komt ook door de beschikbaarheid van digitale technieken.

eHealth draagt bij aan een grotere zelfstandigheid en eigen verantwoordelijkheid van mensen voor hun eigen gezondheid; ook als die wordt bedreigd.

De beschikbaarheid en het gebruik van digitale apparatuur en toepassingen geven preventie, zorg en behandeling nieuwe dimensies. Daarbij worden bijvoorbeeld sensoren gekoppeld aan digitale apparatuur, waarin programmatuur (apps) de meetgegevens van die sensoren registreert, interpreteert, vertaalt naar instructies/feedback en desgewenst draadloos verzendt.

Images

8 Email

Related