×
 

Er valt zeker wat te kiezen in Eindhoven op 21 maart!

In mijn contacten met buurtbewoners valt geregeld het onderwerp ‘gemeentelijke verkiezingen’ te horen. Zoveel mensen, zoveel meningen, dat is mij wel duidelijk. Maar waar ga jij op stemmen? Lees hier onze tip om het je makkelijker te maken.
Er valt zeker wat te kiezen in Eindhoven op 21 maart!

Moeilijk hè!

Om eerlijk te zijn, ik vind het zelf erg moeilijk om een keuze te maken. De landelijke politici voeren op TV de boventoon en ‘vechten’ om onze stem alsof hun leven ervan afhangt. “Belachelijk!” is het woord dat ik veelal in de buurt opvang. Natuurlijk, het gaat om de gemeentelijke verkiezingen. Het is heel goed mogelijk dat je lokaal anders stemt dan je landelijk zou doen. Schaam je er dus niet voor om af te wijken van je keuze bij de Tweede Kamer.

Stem bewust en vanuit kennis

Ik neem aan dat je de afgelopen 4 jaar de politieke besluiten in Eindhoven hebt gevolgd en dat je toch enigszins weet wat de politieke partijen hebben gedaan voor ons burgers. Nou dan, vergun de volksvertegenwoordigers die de afgelopen jaren goed werk hebben verricht gerust jouw stem. De kans is groot dat ze hun werk op eenzelfde goede wijze voortzetten in de komende periode.

Ben eerlijk

Wees eerlijk bij het uitbrengen van je stem. De keuze moet allereerst gevoelsmatig bij je passen. Veel mensen weten nog niet op wie ze moeten stemmen, daarom geef ik je aan dat je zeker je hart moet volgen. Echter ook dat het goed is te kijken naar de mate van zichtbaarheid van een politicus in je eigen buurt in de afgelopen vier jaren. Reken een lokale politicus niet af voor het gebroddel van z'n collega's in Den Haag! :)

Kieswijzer

Ter voorbereiding ga ik zelf de kieswijzer (klik hier) invullen. De uitkomst vergelijk ik bij mijn eigen buikgevoel. Dan kijk ik op welke wijze een partij mij als burger de mogelijkheid heeft gegeven om een bijdrage te geven aan mijn eigen woonomgeving en dan kijk ik nog eens naar de prestaties van o.a. de lijsttrekker. Ik weet zeker dat ik dan tot een bewuste keuze kom.

Een voorbeeld

Ik hou er niet van om een van de politieke partijen voor te trekken en via deze website onder de aandacht te brengen. Mocht men mij vragen naar een goed voorbeeld van hoe iemand het wethouderschap heeft uitgeoefend, dan kan ik echt oprecht zeggen: Yasin Torunoglu. Zo kan ik mij dus goed voorstellen dat je deze Eindhovenaar het vertrouwen vergunt voor de komende 4 jaar, ook al staat je zijn politieke kleur niet aan. Feit is dat hij goed doet voor onze stad, de burgerparticipatie, de leefbaarheid en echt een bijdrage wil leveren aan ons woongenot. Hij is als politicus benaderbaar en oprecht. En sorry beste mensen, dat kun je niet van veel politici zeggen.

Tot slot

Kies jij voor iemand die zich voor jou en je buurt inzet, of hou je 'halsstarrig' vast aan een landelijke partij die in jouw buurt / stad niets doet of niet zichtbaar is? Het is dus aan jou om een goede en verantwoorde keuze te maken! Succes! :)

Images

8 Email

Related

Wethouder Yasin Torunoglu reikt prijzen uit
Wethouder Yasin Torunoglu reikt prijzen uit
Grote opkomst van vrijwilligers in De Uitwijk bij de uitreiking van de eretitel ‘Beste Buur’ en de Generalenbuurt Award door wethouder Yasin Torunoglu. Hanny Voets en Corrie Mattheeuwsen, twee buurtgenoten die bijna 40 jaar zorgdragen voor de dames hobby club, werden voor hun vrijwilligersinzet gewaardeerd met deze eretitel ‘Beste Buur’. De Generalenbuurt Award ging welverdiend naar Jan Soeters die zich nu al 17 jaar als bestuurslid van het gemeenschapshuis De Uitwijk inzet.