×
 

Folk festival Nieuw Akoestisch Peil (zondag 25 februari in POPEI)

Op zondag 25 februari 2018 vindt de eerste editie van Nieuw Akoestisch Peil in POPEI plaats. Een folkfestival! Winter. Dikke trui, wollen sjaal, haardvuur en warme chocomelk met rum of zonder chocomel. En muziek. Akoestische folk, zowel Nederland- als anderstalig. Aanvang: 13.00 uur. Entree: Pay What You Want.
Folk festival Nieuw Akoestisch Peil (zondag 25 februari in POPEI)

Tussen 13 en 19 uur spelen Sido Martens (Fungus), Ad Grooten (Pater Moeskroen/Mannen van naam) met Rens van Dijk, Lokale Mannen (met Harry Hendriks), Iwein Segers, Rootsclub Mannen met Baarden, Pyrolysis en Quivive.

Een dag vol prachtige liedjes en voetjes van de vloer. Folk zoals het is bedoeld! Sido Martens bewijst zich ieder najaar weer als een liedjesschrijver en tekstdichter van exceptionele klasse. Ook met het als een dichtbundel uitgegeven Roof verbluft de oud Fungus-man met muziek die de ziel diep beroert.

Met Pater Moeskroen behaalde Ad Grooten top 10 hits: Onder andere 'Roodkapje' en 'Hela Hola (Tuthola)'. In 2007 bracht Grooten de solo-cd 'Eilandskind'" uit, een autobiografisch album over zijn jeugd op Curaçao, met medewerking van onder meer Gerard van Maasakkers, JW Roy en Henk Hofstede. In 2012 besloot Ad Grooten om, na 26 jaar, te stoppen bij Pater Moeskroen en ging hij toeren met zijn groep Mannen van Naam. Vandaag speelt hij in POPEI met begeleiding van Rens van Dijk.

Met veel energie en een heldere positieve insteek springen en dansen de leden van Pyrolysis over het podium en zingen vrolijke liederen over de goede dingen in het leven zoals liefde, broederschap en drank. De muziek van Pyrolysis geeft je een gevoel van vrolijkheid en vriendschap en laat je je zorgen even vergeten!

QuiVive bestaat uit 6 muzikanten en speelt eigentijdse balfolk. Ze maken muziek om op te dansen! Het repertoire bestaat voor het grootste deel uit eigen nummers. Het omvat vrijwel alle dansen die je op een folkbal mag verwachten: Jigs, Cercles, Andro's, Hanterdro's, (onregelmatige) Walsen, Scottishes, Scottisches impaires, Bourrées en Mazurka.

Images

8 Email

Related