×
 

Herfstvakantie: er is elke dag iets te doen in de bieb

Een week lang lekker uitwaaien en uitrusten. Maar natuurlijk wil je ook leuke dingen gaan dóen! Kom dan naar de bibliotheek in de Witte Dame. Want daar staat elke dag iets leuks op het programma.
Herfstvakantie: er is elke dag iets te doen in de bieb

Lees hieronder de vele leuke activiteiten die de bieb organiseert:

Rise of the robots

Het begint het eerste weekend al goed met een workshop robots maken! Maak kennis met verschillende soorten robots, bouw er zelf één én laat hem bewegen. Voor jonge uitvinders vanaf 8 jaar.

Deze workshop is op zondag 15oktober van 13.30 – 15.00 uur in het Microlab, Strijp-S, Kastanjelaan 400. Aanmelden: https://rise-of-robots.eventbrite.nl

Ali Baba en de 40 rovers

Laat je meesleuren en verrassen, gruwelen en lachen! Als afsluiting van de Kinderboekenweek staat deze voorstelling van Peter Faber in de Witte Dame. Het ene moment zit je op het puntje van je stoel, het andere moment hang je ontspannen achterover om dan ineens …! Voor iedereen die het aandurft vanaf 6 jaar.

Zondag 15 oktober, de Witte Dame, Emmasingel 22, van 15.00 – 16.00 uur. Aanmelden: https://peter-faber.eventbrite.nl

Tommie en de lettermonsters

Naar aanleiding van het verhaal “Tommie en de lettermonsters” gaan de kinderen aan de slag met het vormgeven van hun eigen letterdraak of –monster. Een fantasievolle workshop voor kinderen die bezig zijn met leren lezen (6- 8 jaar).

Maandag 16 oktober, de Witte Dame, Emmasingel 22, van 14.00 – 16.00 uur. Aanmelden: https://tommie-en-het-lettermonster.eventbrite.nl

Maak je eigen verhaal

Eerst lekker luisteren naar de dierenverhalen van Toon Tellegen en dan zelf nieuwe verhaaltjes maken, door te tekenen, knutselen, toneelspelen. Laat papa, mama, opa en oma ook komen, want tot slot geef je een echte presentatie! Voor kinderen van 6 – 9 jaar.

Dinsdag 17 oktober, de Witte Dame, Emmasingel 22, van 10.30 – 12.30. Aanmelden: https://maak-je-eigen-verhaal.eventbrite.nl

M.O.T.S spelen met schrift en taal

Designer Juliette Pépin wil met jaar project M.O.T.S kinderen spelenderwijs kennis laten maken met andere talen en alfabetten. Om ze zo te laten zien dat taal geen barrière tussen mensen hoeft te vormen.

Op woensdag 18 en 25 oktober, 1, 8, 15, 22 en 29 november zit Pépin in het theater van de bibliotheek klaar met haar materialen. Kom tussen 11.30 uur en 14.30 uur langs om ze samen met haar uit te proberen! Meer informatie: https://mots-taal.eventbrite.nl

Zeilauto maken met de lasersnijder

Ben jij een echte knutselaar en wil jij jouw eigen zeilauto ontwerpen en maken met een lasersnijder? Kom dan naar deze MakerWorkshop en ga aan de slag! Voor kinderen van 9 tot en met 13 jaar.

Woensdag 18 oktober, 14.00 – 16.00 uur, in het Microlab, Strijp-S, Kastanjelaan 400. Aanmelden: https://zeilauto-maken.eventbrite.nl

Het Speelboek

Illustrator Djenné Fila ontwikkelde een nieuwe vorm voor het bestaande prentenboek: Het Speelboek. Bij dit interactieve prentenboek wordt het kind zelf de regisseur van het verhaal. Het kind kan de 3-dimensionale illustraties laten dansen, begeleid door verhaal en muziek. Deze middag illustreert Djenné haar Speelboeken en mogen kinderen ze samen met haar zelf komen uitproberen. Voor kinderen van 5 - 7 jaar.

Donderdag 19 oktober, van 14.00 – 15.00 uur, de Witte Dame, Emmasingel 22. Aanmelden: https://speelboek.eventbrite.nl

Gamen met je Nintendo DS in de bieb!

Check this out! Ben jij die super goede Pokémon fokker en wil je graag ruilen? Ben je gewoon super goed in gevechten of wil je kijken wat anderen kunnen? Kom dan naar de Nintendo DS middag bij de bibliotheek!

Vrijdag 22 oktober, 14.00 – 17.00 uur, de Witte Dame, Emmasingel 22. Aanmelden: https://nintendo-ds.eventbrite.nl

Maak je eigen knijpkat

De knijpkat is een zaklamp zonder batterij. Deze is ontwikkeld tijdens de Tweede Wereldoorlog door Philips. In deze workshop ga je de knijpkat zelf maken. Je leert iets over de techniek erachter en neemt je eigen ontwerp mee naar huis. Leeftijd vanaf 9 jaar.

Zaterdag 21 oktober, 13.30 – 15.30 uur, de Witte Dame, Emmasingel 22. Aanmelden: https://knijpkat.eventbrite.nl

DDW voor kids: batterijtester maken

De laatste dag van de vakantie is in de bibliotheek de eerste kinderactiviteit tijdens de Dutch Desgin Week: een batterijtester maken van stukjes kerstverlichting. Design moet niet alleen goed werken, maar moet er ook goed uitzien. Daarom gaan we de batterijtester versieren met leuke poppetjes of beestjes! Voor kinderen van 6 – 10 jaar.

Zondag 22 oktober, er zijn 3 workshoprondes van een uur tussen 13.30 en 17.00 uur. De Witte Dame, Emmasingel 22. Aanmelden: https://batterijtester.eventbrite.nl

 

Images

8 Email
Keywords : 

Related