×
 

Interview met Derk Bolt in de bieb (16 januari): ONTVOERD EN DAN?

Op dinsdag 16 januari interviewt Anemoon Langenhoff in de bibliotheek Spoorloos-presentator Derk Bolt. In juni dit jaar werd Bolt ontvoerd in Colombia. Deze avond gaat Langenhoff met hem in gesprek over wat hem deze spannende week is overkomen en hoe hij het heeft beleefd.
Interview met Derk Bolt in de bieb (16 januari): ONTVOERD EN DAN?

Voor zijn televisieprogramma ‘Spoorloos’ komt Derk Bolt al jaren in Colombia. Was dat vroeger nog een gevaarlijk land met oorlogen tussen drugsbaronnen, guerrilla’s en paramilitairen, tegenwoordig is het er grotendeels veilig. Een feest om naartoe te gaan zelfs, want de natuur is schitterend en de mensen zijn opvallend aardig.

Maar in juni 2017 gaat het mis. In een achtergebleven gebied in het noorden van Colombia worden Derk Bolt en cameraman Eugenio Follender van de weg gehaald door een gewapende guerrillero. Ze moeten hun spullen inleveren en worden te voet meegenomen naar het onherbergzame gebied van de cocaïneboeren. Er volgt een spannende week in gevangenschap, vol onzekerheid of ze het er wel levend vanaf zullen brengen én of de buitenwereld wel doorheeft dat ze zijn ontvoerd. Humor en zorgen over thuis houden de mannen op de been, zeker tijdens de extreem zware jungletochten, die hun overigens nog bijna fataal worden.

Beide mannen keren gelukkig weer terug. Bolt besloot zijn verhaal op te schrijven, wat resulteerde in het pas verschenen boek ‘Ontvoerd’.

Boekfragment

‘Hij stopt, pakt een pistool uit z’n broeksband en richt op ons. We schreeuwen om het hardst “No, no, no!” Ik hoop vurig dat hij niet durft te schieten of dat op z’n minst de kogels hun doel zullen missen. Maar er klinkt geen schot. Alleen m’n hart bonkt oorverdovend.’

Praktische informatie

Interview met Derk Bolt is op dinsdag 16 januari van 19.30 – 21.30 uur in de Bibliotheek Eindhoven, de Witte Dame, Emmasingel 22. Bijwonen van dit interview kost 10,- voor bibliotheekleden en 12,- voor niet-leden.

Vooraf aanmelden via: https://derk-bolt.eventbrite.nl

Images

8 Email

Related