×
 

Inzoomen op jouw waarden en normen (18 januari)

Wat zijn jouw waarden en normen? En in hoeverre bepalen zij jouw kwaliteit van leven? Coach William van Hoeck legt op donderdag 18 januari in de bibliotheek normen en waarden onder de loep.
Inzoomen op jouw waarden en normen (18 januari)

Vanaf onze geboorte krijgen we normen en waarden mee, zowel bewust als onbewust. In onze eerste levensjaren krijgen we met name normen mee van onze ouders. Naarmate je ouder wordt krijg je meer zicht op waarom dingen op een bepaalde manier moeten of horen. Je krijgt een beeld waarom deze normen in jouw gezin wenselijk zijn. De volgende normen krijg je te horen op school, werkplek, hobby of bij de sportvereniging. Geleidelijk aan krijg je ook zicht op jouw waarden; zaken die jij belangrijk vindt, die kunnen stroken tegen de normen die gesteld zijn.

In de loop van je leven ga je, vaak onbewust, steeds meer je waarden loslaten en je aanpassen om maar te worden geaccepteerd of om erbij te horen. Want ieder mens wil ergens bij horen. Aan de hand van praktische oefeningen krijg je deze middag inzicht in wat jouw waarden en normen zijn. In hoeverre jij ze hebt kunnen leven zowel privé als op je werk. Je krijgt inzicht welke concessies jij doet en waarom. Welke prijs jij betaalt voor jouw kwaliteit van leven.

Praktische informatie

De workshop Waarden en Normen is op donderdag 18 januari van 10.30 – 13.00 uur in de Bibliotheek Eindhoven, de Witte Dame, Emmasingel 22. De workshop kost 2,50 voor bibliotheekleden en 3,- voor niet-leden.

Aanmelden: https://waarden-normen.eventbrite.nl

Images

8 Email

Related