×
 

Natuur als inspiratiebron voor wijsheid (14 januari)

Zenleraar Lilian Daishin van der Vaart maakt in haar lezing in de bibliotheek een reis door de eeuwen heen rond de vraag naar de relatie tussen natuur, onze natuur en wijsheid.
Natuur als inspiratiebron voor wijsheid (14 januari)

Wijsheid heeft, zeker in de oosterse tradities, veel te maken met de bewuste realisatie van één te zijn met de wereld om ons heen. Wijsheid betreft, ook in de westerse tradities, meer dan alleen ons bewuste denken; het omvat ook onze ervaring. Leven in een sterk gecultiveerde en hoog-technologische wereld bergt het risico in zich dat we uitsluitend nog waarde hechten aan het denken, en los komen te staan van de ervaring die zo’n wezenlijk ingrediënt is van wijsheid.

Als kind hebben we nog van nature het gevoel om een te zijn met de wereld om ons heen. Naarmate we opgroeien, opgevoed en opgeleid raken, ‘gecultiveerd’ worden, komen we steeds verder van dat oorspronkelijke gevoel af te staan. Toch, als we in de natuur wandelen of fietsen, kan het ineens terug zijn, dat gevoel van eenheid.

Deze middag wil Lilian Daishin van der Vaart iets laten ervaren van waar het bij natuur en wijsheid om draait.

Praktische informatie

De lezing Natuur als inspiratiebron voor wijsheid is op zondag 14 januari van 14.00 – 16.00 uur in de Bibliotheek Eindhoven, de Witte Dame, Emmasingel 22.

Entree: 2,50 bibliotheekleden, 3,- niet-leden.

Aanmelden: https://natuur-wijsheid.eventbrite.nl

Images

8 Email

Related