×
 

Nordrhein-Westfalen schenkt windmolen

Het Duitse Bundesland Noordrijn Westfalen (NRW) onderhoudt warme betrekkingen met onze Brainportregio, dat blijkt ook vandaag weer bij het afronden van de jaarlijkse ‘Gipfel’ (top) tussen a-politieke bestuurders ter bevordering van de interregionale samenwerking voor een vitale arbeidsmarkt georganiseerd door het SAM International Business Network uit Eindhoven.
Nordrhein-Westfalen schenkt windmolen

Tijdens deze top ontmoeting gaf de minister-president van NRW (Armin Laschet) aan dat hij bijzonder vond dat gas-land nummer 1 (NRW betrekt overwegend Nederlands gas uit Slochteren) zo snel al gaat starten met gasvrije wijken, zoals de Generalenbuurt. In gesprek met de voorzitter van het SAM Netwerk gaf hij aan dat hij de Generalenbuurt wil helpen dit leed te dragen. Door de vele hoge bomen in deze Eindhovense buurt is het voor een flink aantal bewoners economisch niet rendabel om zonnepanelen op het dak van hun huis te nemen.
 
Om deze mensen toch in de gelegenheid te stellen milieuvriendelijke energie op te wekken, schenkt Armin Laschet een prachtige windmolen aan deze buurt. Gemeente Eindhoven heeft, bij monde van de woordvoerder van burgemeester John Jorritsma, aangegeven dat de molen naast het Cruyff Court kan komen te staan.

Windmolen Generalenbuurt

Bewoners worden gevraagd te kiezen uit één van deze 3 windmolens (zie foto hierboven). De linker is lager en maakt iets meer lawaai maar geeft ook verkoeling tijdens een warme zomernacht. De middelste is hoger, geruislozer en steekt boven onze daken uit. De rechter heeft grotere wieken, is iets lager en heeft als voordeel dat de vele kraaiachtige vogels in de Generalenbuurt een plek elders gaan zoeken. Persoonlijk spreken wij onze voorkeur uit voor deze laatste molen, aangezien de grote hoeveelheden vogelpoep schadelijk is voor autolak. Bovendien is de kraaienpopulatie zó groot dat het overlast veroorzaakt. Dus met deze molen krijgen we een schoner milieu, minder overlast van deze zwarte schijtende bakbeesten en is de kans groot dat de populatie van onze eigen kleine vogels zoals mussen en merels weer gaat toenemen tot normalere proporties.

Dank aan Duitsland voor dit geweldige geschenk.

 

Images

8 Email

Related