×
 

Paarse Vrijdag 8 december

Liefde is een feest voor iedereen en Frits Philips lyceum-mavo is een school voor iedereen!
Paarse Vrijdag 8 december

Paarse Vrijdag is een dag waarop scholieren en studenten op meer dan 500 scholen in Nederland de kleur paars dragen om de wens uit te dragen dat iedereen zichzelf kan en mag zijn. Paarse Vrijdag wordt georganiseerd omdat scholen vaak nog geen veilige plek zijn voor zogenaamde LGBT jongeren (LGBT: lesbian, gay, bisexual & transgender).

Naast solidariteit met LGBT jongeren wil Frits Philips lyceum-mavo deze dag meevieren om solidariteit, verdraagzaamheid en respect te creëren voor alle verschillen die wij onderling allemaal hebben. Onze school wil laten zien dat we een school zijn voor iedereen, ongeacht afkomst, muzieksmaak, sportvoorkeur, uiterlijk, seksuele geaardheid, etc. Voor onze leerlingen is het belangrijk dat ze in alle vrijheid zichzelf mogen zijn, zonder aannames en zonder vooroordelen. Op die manier kan een leerling op onze school zich optimaal ontwikkelen tot wie hij of zij werkelijk is.

Tijdens de lessen levensbeschouwing is afgelopen periode volop aandacht besteed aan deze landelijke feestdag.

Medewerkers zijn gevraagd om iets paars aan te trekken en hebben allemaal al een paars armbandje gekregen. Verder laat de school het aan hun creativiteit over om de paarse uitstraling te benaderen met het dragen van kleding en/of andere accessoires.

We hopen dat de gedachte van Paarse Vrijdag door zoveel mogelijk leerlingen en medewerkers wordt uitgedragen want de

Kortom: schrijf Paarse Vrijdag (8 december) alvast in je agenda! Laten we er met zijn allen een mooie dag van maken.

Images

8 Email
Keywords : 

Related