×
 

's Werelds mooiste flamencodanser bezoekt EINDHOVEN op 16 oktober

Het is puur genieten bij het aanschouwen van deze wereldberoemde danser. Mannelijk schoon en pure elegantie gaan samen met Spaanse traditie en -dans. Laat deze kans niet aan je voorbij gaan.
's Werelds mooiste flamencodanser bezoekt EINDHOVEN op 16 oktober

Compañía Farruquito  “IMPROVISAO”

Flamencodanser Farruquito behoort tot de sage “los Farruco” en is de derde generatie danser van een (indertijd) nieuwe stijl binnen de zigeunerflamenco. Zijn trotse grootvader Farruco leerde zichzelf de flamenco, in de tijd van Franco, toen uiten dat je ziguener was een hachelijke aangelegenheid was.

Farruco  liet zich inspireren door de hoeven van de paarden op het asfalt, de trotse houding van de stierenvechters en alles wat Andalusisch is. Hij gaf deze stijl door aan zijn dochter en kleinzoon, die nu aan het hoofd van de familie staat. Deze jonge “godfather” houdt de familietraditie in ere, maar is buiten dat ook modern en open, en wil graag zijn stijl die behoort tot zijn eigen dynastie overdragen aan zijn leerlingen, zowel in Spanje als in het buitenland.

Farruquito stond op vijf jarige leeftijd op broadway en tourt sindsdien over de wereld, met bijvoorbeeld een uitverkocht Carnegy Hall en Sadlers Wells.

Een Spaanse journalist vroeg: “Deze voorstelling heet Improvisao (geïmproviseerd) Repeteren jullie dan niet?” Het antwoord van Farruquito was: “Ik repeteer al sinds ik 5 ben, juist om zo’n risicovolle voorstelling neer te kunnen zetten” En hoe! Het concept is zó sprankelend en succesvol, dat Farruquito sinds 2012 met deze show over de wereld reist en overal een diepe indruk achterlaat. Zigeuner-flamenco pur sang: snel, woest, ongepolijst en puur, maar stoelend op traditie en een ongelofelijke techniek. Unieke flamenco ervaring waar de vonken vanaf springen.

Dans: Farruquito

Gitaar: José Gálvez

Special guest dans: Gema Moneo

Zang: Mari Vizárraga, Pepe de Pura en Antonio Zúñiga

Percussie: Polito

 

14 & 15 oktober  Tanzhaus-NRW, Düsseldorf          www.tanzhaus.-nrw.de

16 oktober Parktheater Eindhoven                            www.parktheater.nl

17 oktober Parkstad Limburg theaters Heerlen     www.plt.nl

18 oktober ssb de Harmonie Leeuwarden                www.harmonie.nl

19 oktober Zuiderstrand Theater, Den Haag            www.zuiderstrandtheater.nl

 

New York Times, 2001: “one of the greatest flamenco dancers of this new century……..he is nothing than sensational”

ABC de Sevilla, bienal 2014: “Farruquito…oh my God”

El Mundo, bienal 2014: “Sevilla had een aardschok nodig, en deze heet Farruquito”

Images

8 Email

Related