×
 

StudyShare in de bibliotheek; studeren zonder afleiding: 8 t/m 26 januari

Moeite met concentreren tijdens het studeren; snel afgeleid? Is je mobiel interessanter dan je studieboek? Dan is Studyshare in de bibliotheek voor jou een oplossing. Tijdens de komende tentamenweken krijgt afleiding geen kans.
StudyShare in de bibliotheek; studeren zonder afleiding: 8 t/m 26 januari

In de periode van maandag 8 januari tot en met vrijdag 26 januari is in de Bibliotheek in de Witte Dame StudyShare. Je studeert met anderen in een aparte ruimte in de bibliotheek volgens een vaste tijdsindeling. Een blok duurt 3 uur en bestaat uit 3 x 45 minuten studeren met daartussen verplicht 15 minuten pauze. Hierdoor kom je al snel terecht in een bijna verslavend studieritme. Bij de ingang lever je je mobiele telefoon in.

Pomodoro-techniek

StudyShare is een initiatief van bibliothecaris Frank Verbeek van de Bibliotheek Amsterdam (OBA). Hij baseert het concept op de Pomodorotechniek –gedurende korte, vastgestelde periodes geconcentreerd werken - en op ideeën over discipline van Marli Huijer, Denker des Vaderlands. Zoals Marli Huijer aangeeft: "We hebben discipline nodig, maar we willen het niet als gehoorzaamheid, en we willen ons ook niet altijd schuldig voelen. StudyShare is een heel belangrijk initiatief om discipline op een nieuwe manier vorm te geven: we besteden het uit."

Student Coaching

Op de maandagen en donderdagen van de StudyShare-periode zitten Marianne van Vlimmeren van Red Tag Student Coaching en Bianca Kuijpers van Woord! klaar om vragen over je scriptie, studieplanning, motivatie en taalgebruik te beantwoorden. Red Tag Student Coaching is gericht op de begeleiding van studenten die zijn vastgelopen tijdens hun studie of scriptie. Bianca Kuijpers van Woord! doet regelmatig taalcontroles voor studenten.

Tijdens de gratis inloop in de bibliotheek helpen ze je om je motivatie tijdens de tentamenweken hoog te houden. Ze helpen je weer overzicht te krijgen over de berg werk die voor je ligt en meer structuur te geven aan je studieritme. Ook kan je met ze komen sparren over je scriptie-onderwerp, de opbouw van je scriptie of je onderzoeksopzet. Je kunt vragen stellen over taalgebruik of een stukje tekst na laten lezen.

Praktische informatie

StudyShare is van maandag 8 tot en met vrijdag 26 januari in de Bibliotheek Eindhoven, de Witte Dame, Emmasingel 22.

Op maandag t/m woensdag kun je inschrijven voor een studieblok van 14.15 - 17.00 uur. Op donderdag en vrijdag kun je inschrijven voor een studieblok van 10.15 - 13.00 uur. Meld je vooraf, gratis aan via: https://studyshare-bieb.eventbrite.nl

Student Coaching is op maandag 8, 15 & 22 januari tussen 14.15 - 17.00 uur en op donderdag 11, 18 & 25 januari tussen 10.15 - 13.00 uur.

Images

8 Email

Related