×
 

Symposium 'De (on)gewone commons

Op donderdag 13 juni organiseren Gilde Plus en Parktheater Eindhoven het symposium De (on)gewone commons. Steden bestaan uit complexe samenwerkingsvormen en netwerken. Tijdens dit symposium gaan we op zoek naar de kracht van leer- en werkgemeenschappen, ofwel commons, in Eindhoven. Wat zijn de ervaringen? Kunnen we van elkaar leren? Hoe kan de gemeente hier gebruik van maken?
Symposium 'De (on)gewone commons

Programma

De dag staat in het teken van werken met en leren van commons. Diverse commons uit de regio Eindhoven vertellen hun verhaal, zoals de Limes, De stad van Morgen, Wakkere Grootmoeders, Eindhoven in Dialoog, Expat Spouses Initiative en In Between Café. Daarnaast presenteert het Parktheater nieuwe manieren van samenwerken met de stad, zoals het initiatief Gilde Plus.

Ook zullen twee keynote sprekers vertellen over commons: Mary-Ann Schreurs, afgedankte wethouder en nu raadslid in de gemeente Eindhoven, en Piet Kommers, Professor of UNESCO Learning Technologies. Hij vertelt over zijn visie op leren en werken in de commons.

Als afsluiting kunnen deelnemers aan het symposium meedoen met de workshop Leidend Volgerschap door Jacqueline Hoeks, tangoschool Tipotango uit Eindhoven, en Jacques Giesbertz. Hoe werken leiders en volgers samen in deze commons?

Aanmelden

Het symposium De (on)gewone commons vindt op donderdag 13 juni, van 12.00 uur tot 18.00 uur, in Parktheater Eindhoven. Deelname is gratis, exclusief lunch. Aanmelden kan via de website van het Parktheater. Hier is ook het volledige programma te vinden.

 

8 Email

Related