×
 

Van het gas af maar nu eerst nog nieuwe gasleidingen

Volgens het Staatstoezicht op de Mijnen (SodM) moet duizenden kilometers aan gevaarlijke gasleiding versneld worden aangepakt, zo lazen wij op Nu.nl. Deze conclusie werd geconcludeerd in een onderzoek naar de explosie in de Jan van der Heijdenstraat in Den Haag.
Van het gas af maar nu eerst nog nieuwe gasleidingen

Nu blijkt dat veel van onze gasleidingen sterk verouderd zijn. De voorganger van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) zei in 2002 al zorgen te hebben over de gietijzeren leiding, omdat deze niet bestand is tegen buiging die kan ontstaan door sterk zakkende grond. "Een leiding kan hierdoor ineensbreken."

Dat was dus al in 2002 duidelijk geworden. Wie heeft nu al die vele jaren stilgezeten? Welk gevaar lopen wij als buurtbewoner, waar liggen de gevaarlijke gietijzeren gasleidingen?

Is deze ernstige boodschap bedoeld om ons extra bang te maken zodat we snel instemmen om van het gas af te gaan? Het is wel erg vreemd / verdacht dat men de slechte boodschap al die jaren heeft weten te verdoezelen en nu ineens komt het boven tafel!!!!!

Wil je weten hoe ENEXIS met onze veiligheid heeft weten te spotten?

Klik hier voor een overzicht in je eigen buurt! De donkerblauwe leidingen zijn dus fout. Het is dus bijzonder gevaarlijk in onze buurt!

BEDANKT ENEXIS VOOR DE HOGE REKENINGEN AL DEZE JAREN, BEDANKT DAT NU OOK NOG EENS BLIJKT DAT WIJ EXTRA RISICO LOPEN.

 

Images

8 Email

Related