×
 

Wie wordt Eindhovens schrijftalent 2017?

Wie wordt de winnaar van de ‘Prijs voor Eindhovens Schrijftalent’ 2017? Donderdag 9 november weten we het. Dan rijkt de winnaar van vorig jaar, Anja Frieling, de prijs uit.
Wie wordt Eindhovens schrijftalent 2017?

Veel talent

Eindhoven barst van het schrijftalent. De jury had de schone taak om 64 inzendingen te lezen en te beoordelen. Juryvoorzitter Manon Uphoff en juryleden Pauline Terreehorst (directeur Natlab door Plaza Futura), Jan Verhagen (directeur Boekhandel Van Piere) en Albert Kivits (directeur/bestuurder de Bibliotheek Eindhoven) hebben dit met aandacht gedaan en maakten uiteindelijk een selectie van de zes beste verhalen.

De winnaar is…

Op donderdag 9 november draagt niemand minder dan Eindhovens schrijver Henk van Straten de zes geselecteerde verhalen voor. Singer-songwriter Jeroen Kant zorgt voor de muzikale omlijsting. De avond wordt begeleid door Anemoon Langenhoff.

De top zes uit de vele inzendingen worden opgenomen in een mooi vormgegeven publicatie. De winnaar van de Prijs voor Eindhovens Schrijftalent 2017 krijgt naast de eer een geldbedrag van €500. Bovendien hebben studenten van het Sint Lucas een korte film gemaakt van het winnende verhaal, die deze avond getoond zal worden.

Ontstaan Prijs voor Eindhovens Schrijftalent

Boekhandel Van Piere, Natlab door Plaza Futura, de Bibliotheek Eindhoven en Coöperatie DELA zijn overtuigd dat er in de stad talent aanwezig is, dat het verdient om gestimuleerd en ontdekt te worden. DELA stimuleert mensen om hun levensverhalen vast te leggen en herinneringen door te geven aan volgende generaties. Daarom hebben de vier partijen in 2016 gezamenlijk het initiatief genomen voor de ‘Prijs voor Eindhovens Schrijftalent’.

Praktische informatie

Iedereen is van harte uitgenodigd bij deze feestelijke prijsuitreiking. Kaarten zijn gratis en online te reserveren op de website van Natlab (www.natlab.nl).

Donderdag 9 november.

Aanvang: 20:00 uur.

Locatie: Natlab, Kastanjelaan 500, Eindhoven.

Tickets: Gratis (online bestellen)

Images

8 Email

Related

Feestelijke opening Expeditie E (25 september)
Feestelijke opening Expeditie E (25 september)
Op 25 september opent de Bibliotheek Eindhoven officieel Expeditie E, samen met wethouder Monique List-de Roos en directeur Albert Kivits. Voor kinderen is er de hele middag een leuk en gratis programma. Iedereen is uitgenodigd!